Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем след смяна на лагер помпа, горна помпа и комплект съединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем след смяна на лагер помпа, горна помпа и комплект съединител

Имам следния проблем:
    След смяна на лагер помпата, горната помпа (на педала), комплект съединител, подмяна на спирачната течност и обезвъздушаване при шофиране педала ту е нормално твърд и се усеща как с целия си ход как упражнява усилие на централния изключвател, ту се появява един празен ход в порядъка на 2-3 см, след това пак се "оправя" и т.н. Обезвъздушаван е със самотек (1во), след това с помпане на педал, с надуване през казанчето за спирачната течност и така на два пъти през интервал от около 2 седмици, но проблемът си остава. Моля ако някой се е сблъсквал с такова нещо да сподели. Дали не пропускам нещо или не го правя както трябва...

Автомобилът е Алфа Ромео 156 1.8 144кс 1998г

Виж маркучите между помпите и смени мъничките им 0 пръстени.Вероятноста да се реши проблема е 90% според мен.Правил съм го на стсрата ми 156 и се оправи проблема....
    sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
    ALFA ROMEO 2.0JTS ex
    ALFA ROMEO Crosswagon Q4
    Продавам Алфи на части!

Comment

О пръстените са сменени. Има една малка капсулована кутийка в която маркуча от педала влиза и излиза маркуча към долната помпа. Идея си нямам каква роля изпълнява точно. Ако някой знае....?

Comment

Демпфер - за да не се предават вибрациите към педала.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

А с него дефект може ли да се получи така че да не връща достатъчно течност

Comment

Малко вероятно, но не и невъзможно, ако се е запушил от нещо.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

А дали е възможно да съм объркал горната помпа. Говорих с колега който е имал подобен проблем. Взел е нова помпа метална - казва обезвъздуших я, а педала пак празен ход и на моменти първа и задна трудно включваща. Оказало се че металната е за jtd мотора, взел оригинална втора ръка на валео сложил я и проблемът изчезнал. Имало разлика отдолу където влиза маркуча, много малко но я има. Тази която взех аз също е метална и си спомням че като пъхнах маркуча имаше хлабина, която беше коригирана с друг О пръстен. Дали това може да окаже влияние и дали има някаква истина според вас????

Comment

Щом се появи празен ход в педала, това е за сметка на полезния ход в притискателя и поради това той не отделя добре. Ефектът от това е именно трудното включване на скоростите намясто при работещ мотор. Причината за появата на такъв празен ход при добре обезвъздушена система е много вероятно да е в самата помпа (горната).

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Решение на проблема засега

Взех помпа втора ръка оригинална от алфа 1.8 тс като моята (пластмасова) след като беше пораздвижена с нова спирачна течност на ръка я подмених. Обезвъздуших я леко с педала и сега няма луфтове. Единствената разлика е че започва да зацепва съединителя по-горе на около 3 см от долна точка. Малко високо ми идва но може и крака да не е свикнал..... ще покажат и ще пиша

Comment

Working...
                  X